Brat Kern st. je nový predseda SZ, aký je Váš názor?

Ankety na rôzne cirkevné otázky.

Čo si myslíte o novom predsedovi SZ – bratovi Kernovi st.?

Môžete označiť 1 možnosť

 
 
Zobraziť výsledky

Delegát 2

Re: Brat Kern st. je nový predseda SZ, aký je Váš názor?

Neprečítaný príspevok od používateľa Delegát 2 »

Doplním "delegáta". Najväčší vtip vo všetkom je ten, že z konšpirácií obvinený DM, ako zástupca "bandy knižných" (ako ich "valso" počastoval) sám navrhol pri mikrofóne tento transparentný spôsob volieb (tajnú voľbu do menovacieho výboru) ako záväzný pre všetky tri okrsky - kraje. Vážení, to, čo som videl a počul, mi otvorilo oči. Škodoradostné tlieskanie istej skupiny a iné prejavy; odchod zo sály, keď mal brat DM svoju správu; nervozita niektorých delegátov. A tak dom na piesku padol... Som presvedčený, že Pán Boh mal všetko pod kontrolou. Modlím sa za nové vedenie!

Delegat3

Re: Brat Kern st. je nový predseda SZ, aký je Váš názor?

Neprečítaný príspevok od používateľa Delegat3 »

Nikto nie je bez chyby. Ale ak by som už chcel niečo novozvoleným funkcionárom vyčítať, mali by to byť podstatné výčitky, ako napr. nízka duchovná úroveň, nezáujem o ľudí alebo niečo také, čo má fakt význam. Za seba môžem povedať, že nič z toho na DM alebo BK povedať nemôžem. Zdá sa, že Valso len ventiluje svoj hnev, a práve to, že nemá žiadny konštruktívny argument, len hlúpe neznášanlivé reči, je dôkazom, že zvolení bratia sú do funkcií vhodní. Okrem toho, DM dostal nadpolovičnú väčšinu (nezmanipulovaných) hlasov, a to tiež vypovedá o tom, ako ho vníma široká členská obec.

valso
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 08 Mar 2015, 23:48
Kontaktovať používateľa:

Re: Brat Kern st. je nový predseda SZ, aký je Váš názor?

Neprečítaný príspevok od používateľa valso »

Môžete ma kritizovať a zatracovať ako chcete, ale stojím si za svojím (to, čo som spomínal v mojom minulom príspevku), že najlepší spôsob volieb v našej cirkvi by bol ten, keby sa dopredu vytvorila kandidátka 2 až 3 na jednu funkciu, ktorá by sa uzavrela mesiac pred samotnými voľbami a potom by sa po modlitbách losovalo. Nebola by v tom žiadna človečina a všetci by zostali medzi sebou v pohode a láske a počas rokovacieho dňa by sa stihlo prejsť a schváliť (už ľudským) hlasovaním aj niekoľko bodov agendy. Na jednej konferencii - pracovnej časti, som pred rokmi bol a to, čoho som bol svedkom sa mi vôbec nepáčilo. Som rád, že sa na tomto aktuálnom rokovaní presadil "transparentnejší spôsob". To, čo niekto z predchádzajúcich prispievateľov napísal v tejto súvislosti o SO ma prekvapilo a dobre, že sa podarilo aspoň sčasti zabrániť neférovým ťahom a manipulácii. BK som sa nechcel dotknúť, keď som napísal, že pri ňom budú mať kazatelia relatívny kľud. Pri tomto tvrdení som vychádzal z jeho povahy, lebo ho trochu poznám. Pri DM som svojím príspevkom chcel len naznačiť, že mám pochybnosti, či to pri svojej veľmi krátkej kazateľskej praxi bude zvládať. Myslím, že bol vysvätený veľmi krátko (pol roka?) po nástupe do kazateľskej služby. To mi pripadá veľmi čudné, lebo niektorí kazatelia musia čakať dlhé roky. Výraz "banda knižných" som použil preto, lebo si myslím, že tí začali mať v cirkvi väčšie slovo, ako sa patrí a možno aj tú spomínanú "človečinu" na pracovné rokovanie priniesli. A ešte jedna vec: Nezdá sa Vám čudné, že pre mňa pomerne neznámy DM mal od samého začiatku existencie tohto webu stále najväčší počet hlasov na predsedu. Neboli za tým "kamaráti knižní" a nie sú náhodou aj za týmto webom? Rád sa budem mýliť a ešte raz, odpusťte všetci prispievatelia so skutočne čistým srdcom, ktorí to myslíte s cirkvou dobre, ak som sa ich dotkol.

clen2000

Re: Brat Kern st. je nový predseda SZ, aký je Váš názor?

Neprečítaný príspevok od používateľa clen2000 »

Valso, ďakujem ti za miernejší tón príspevku.

Álam
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 22:18
Kontaktovať používateľa:

Re: Brat Kern st. je nový predseda SZ, aký je Váš názor?

Neprečítaný príspevok od používateľa Álam »

valso napísal:Môžete ma kritizovať a zatracovať ako chcete, ale stojím si za svojím (to, čo som spomínal v mojom minulom príspevku), že najlepší spôsob volieb v našej cirkvi by bol ten, keby sa dopredu vytvorila kandidátka 2 až 3 na jednu funkciu, ktorá by sa uzavrela mesiac pred samotnými voľbami a potom by sa po modlitbách losovalo.
A kto by robil tu kandidatku? ::clapping:: Mal by si robit pokanie za svoj predosly post. Dalej tu vedies krcmove reci, ukazalo sa, ze bola manipulacia pre ineho kandidata. A co sme u katolikov ze lajci nemaju mat slovo pri volbach? Ty neveris, ze viedol volby Duch Svaty? V ktorej casti zlyhal? Ked sa utajilo hlasovanie? ::scratch:: :D

ngma
Príspevky: 153
Dátum registrácie: 03 Mar 2015, 19:09
Kontaktovať používateľa:

Re: Brat Kern st. je nový predseda SZ, aký je Váš názor?

Neprečítaný príspevok od používateľa ngma »

Valso, nejde o kritiku. Ak si to nepochopil tak ti to poviem úplne jednoducho. Len sa opäť obhajuješ, nečiníš pokánie. Zhrešil si proti blížnemu, telu Kristovmu a proti nebu.
Porozumel som tomu čo si napísal na tvoje vysvetlenie. Ale to je zase len obhajoba toho čo robíš.
Žiješ vo svojej vymyslenej cirkvi, kde by si chcel byť predseda a manipulovať druhými. Cirkev nespolieha na magické losovanie v 21 storočí, ale spolieha na Božieho Ducha. A tento Duch viedol delegátov /aspoň nejakú časť/, iný duch nie Kristov viedol tiež delegátov k svojim túžbam a predstavám. Pripomína mi to ako keď Mojžiš išiel na horu Sinaj stretnúť sa s Bohom a ľud si spravil modlu na svoj obraz, lebo mu bolo dlho čakať. Ich človečina - otroctvo v niektorých sa prejavila, keď sa naskytla príležitosť. Vidím veľmi úzku paralelu, len účastníci sa zmenili a čas sa posunul.
Zaujímavé, že práve ľudia ako SO a ďalší podobne vnímajúci majú vyhranené ultrakonzervatívne stanisko k iným cirkvám, kto je ostatok...... Taktiež FV manipulačne uletený názor s Božím kalendárom a sviatkami. K tomuto ich údajne vedie Svätý Duch. Prišiel čas, keď sa zjavil aký duch je v týchto ľuďoch. To čo bolo skryté vo vnútri vyšlo na Božie svetlo, kto vidí v cirkvi tak mohol vidieť. Je to smutné a ťažké , ale vďaka Bohu aj za toto že cirkev mohla precitnúť kde by viedli cirkev títo ľudia.
Určite ich neodsudzujem ani teba valso, je dobré že sa dá činiť pokánie, roztrhnite svoje srdcia bratia a plačte nad sebou...a proste Boha o odpustenie...a odpustenie príde....

valso
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 08 Mar 2015, 23:48
Kontaktovať používateľa:

Re: Brat Kern st. je nový predseda SZ, aký je Váš názor?

Neprečítaný príspevok od používateľa valso »

ngma, tvoje vyjadrenie "Taktiež FV manipulačne uletený názor s Božím kalendárom a sviatkami. K tomuto ich údajne vedie Svätý Duch. Prišiel čas, keď sa zjavil aký duch je v týchto ľuďoch." ::stop:: to je akože čo? Kto si ty, že sa takto vyjadruješ k svojmu blížnemu? Kto ťa poveril dávať rozhrešenie? Ani tvojím, akože nadhľadovým zmierovacím tónom nezamaskuješ svoju nenávisť voči niektorým svojim duchovným súrodencom. Nie je v tom náhodou závisť, že je niekto lepší? Asi si kazateľ alebo niečo podobné a asi veľmi dobre poznáš FV kázeň o Božom kalendári, keď vieš posúdiť, čo je "manipulačne uletený názor" a možno poznáš FV aj osobne, keď ti FV leží v žalúdku. Zaujimavé je, že bratia a sestry - laici z môjho okolia (a to nenavštevujem malý zbor) majú na FV úplne iný názor. Laik by si nikdy nedovoli taký kategorický názor na teológiu a výklad kazateľa. A čo výsledky FV s vyučovaním priateľov a množstvom krstov? To je čie dielo?
Álam, ďakujem, keď hovoríš, že vediem "krčmové reči". Snažil som sa len vyjadriť svoj názor.
... všetci ma vyzývate k pokore a k čineniu pokánia a Vy ste to už urobili?

ngma
Príspevky: 153
Dátum registrácie: 03 Mar 2015, 19:09
Kontaktovať používateľa:

Re: Brat Kern st. je nový predseda SZ, aký je Váš názor?

Neprečítaný príspevok od používateľa ngma »

valso, valso....
viem čo cítim vo svojom vnútri k týmto ľuďom, ale opäť sa mýliš. Nenávisť tam nemá miesto a v žalúdku mi tiež neleží, tam mám uložený iný materiál. A čo s výsledkami a krstami? Ono vieš, nezáleží či si kazateľ alebo laik, Božie slovo je to ktoré vedie. Možno som sa ešte nedostal k pasážam, kde ty čerpáš postoj k blížnemu. Ale som pri časti, že po ovocí poznám aký duch je v kom. To ovocie neznamená počet krstov - aj jehovisti sú úspešní v krstoch, to ovocie je iná hodnota a kvalita ktorá je priamo od Boha a je dokonca Jeho súčasťou.
valso - myslím si že nemá význam viesť ďalej s tebou diskusiu, nakoľko si sa zatiaľ neposunul k pokániu, preto toto bola moja posledná správa k tebe a na tvoje vyjadrenia. Čiže stručne - ukončil som komunikáciu smerom k tebe. Prajem tebe a tvojej rodine Boží pokoj.

Nepoviem

Re: Brat Kern st. je nový predseda SZ, aký je Váš názor?

Neprečítaný príspevok od používateľa Nepoviem »

valso napísal:ngma, tvoje vyjadrenie "Taktiež FV manipulačne uletený názor s Božím kalendárom a sviatkami. K tomuto ich údajne vedie Svätý Duch. Prišiel čas, keď sa zjavil aký duch je v týchto ľuďoch." ::stop:: to je akože čo? Kto si ty, že sa takto vyjadruješ k svojmu blížnemu? Kto ťa poveril dávať rozhrešenie? Ani tvojím, akože nadhľadovým zmierovacím tónom nezamaskuješ svoju nenávisť voči niektorým svojim duchovným súrodencom. Nie je v tom náhodou závisť, že je niekto lepší? Asi si kazateľ alebo niečo podobné a asi veľmi dobre poznáš FV kázeň o Božom kalendári, keď vieš posúdiť, čo je "manipulačne uletený názor" a možno poznáš FV aj osobne, keď ti FV leží v žalúdku. Zaujimavé je, že bratia a sestry - laici z môjho okolia (a to nenavštevujem malý zbor) majú na FV úplne iný názor. Laik by si nikdy nedovoli taký kategorický názor na teológiu a výklad kazateľa. A čo výsledky FV s vyučovaním priateľov a množstvom krstov? To je čie dielo?
Álam, ďakujem, keď hovoríš, že vediem "krčmové reči". Snažil som sa len vyjadriť svoj názor.
... všetci ma vyzývate k pokore a k čineniu pokánia a Vy ste to už urobili?
Mňa zaráža a prekvapuje jedna vec. Vy si myslíte, že Pán Boh nie je dosť mocný, aby presadil svoju vôľu? Ja verím v Boha, ktorý má v rukách dejiny sveta i cirkvi. Treba hľadať odpoveď na otázku, prečo voľby nedopadli podľa mojej/tvojej/jeho/jej/našej/vašej/ich vôle. Nebude to náhodou tým, že to nebola Božia vôľa? Keď Pán Boh niečo chce, tak si to dokáže zariadiť, alebo snáď nedokáže? Nehnevaj sa na mňa, Valso, ale čo si tu popísal, pôsobí na mňa ako prejav toho, že: Nie tvojou silou, Pane, ale mojou. „Laik by si nikdy nedovolil taký kategorický názor na teológiu a výklad kazateľa.“ Ty máš predstavu akejsi hrubej deliacej čiary medzi kazateľmi a laikmi. Toto vnímam ako mentalitu katolicizmu, súhlasím s Álamom. A je smutné, že je hlboko zakorenená práve v takom bojovníkovi za čistotu viery, akým je FV. Okrem iného, aj v názore, že jediným cieľom manželskej intimity je rozmnožovanie. Mylným pohľadom na to, o čo v skutočnosti ide, je tiež štatistika krstov. Až raz v Božom kráľovstve sa ukáže, čo v skutočnosti prinieslo ovocie pre večnosť. A možno by nebolo zlé odčítať počet vylúčených od počtu pokrstených, kto vie, či nevyjde záporné číslo... Kresťanstvo je o radosti zo života, ktorý je zameraný na Boha a na druhých ľudí. Človek sa má starať len o toto, pokiaľ ide o neho, a niesť svoj kríž. Keď je druhý človek len terčom, na ktorý smerujem svoju kritiku, niečo je prehnité v kráľovstve dánskom. Boh má všetko vo svojich rukách a keď dokáže spravovať celé nebesá a celú zem, o svoj ľud sa tiež postará. Dnes sa už všeličomu veriť nedá, ale toto je istota, ktorá nesklame.

DelegatXY

Re: Brat Kern st. je nový predseda SZ, aký je Váš názor?

Neprečítaný príspevok od používateľa DelegatXY »

Delegát 2 napísal:Doplním "delegáta". Najväčší vtip vo všetkom je ten, že z konšpirácií obvinený DM, ako zástupca "bandy knižných" (ako ich "valso" počastoval) sám navrhol pri mikrofóne tento transparentný spôsob volieb (tajnú voľbu do menovacieho výboru) ako záväzný pre všetky tri okrsky - kraje. Vážení, to, čo som videl a počul, mi otvorilo oči. Škodoradostné tlieskanie istej skupiny a iné prejavy; odchod zo sály, keď mal brat DM svoju správu; nervozita niektorých delegátov. A tak dom na piesku padol... Som presvedčený, že Pán Boh mal všetko pod kontrolou. Modlím sa za nové vedenie!
Aj ja verim, ze to mal Pan Boh v rukach a taktiez sa modlim za nove vedenie. Byt vnimavy je jedna vec, ale sudit tu, kdo tlieska skodradostne a kdo uprimne, kdo je nervozny lebo nevolia jeho delegata a podobne... ludia vy sa nebojite ani trochu vynasat takto sudy nad inymi? Ja tam ist rano s tym, ze tam budem pomaly do dalsieho rana, tiez budem nervozny. Nikto z nas nemusi tusit, koho co doma cakalo, kdo co preziva... Verim, ze kazde zlozenie zdruzenia moze byt pozehnanim, ak sa nechaju viest Bohom, a tesim sa aj z tohto. Ale tvrdit, ze ten sa kamarati s tym a preto je ofucany, ked zvolia hentoho alebo ten tlieska urcite ironicky, lebo je kamarat s inym, ktoreho nezvolili... nepripada vam to trochu privela? A este k tomu to takto odvazne riesit, nech si to cely svet precita. Pohnutky nech sudi Boh, ktory ich pozna. Mozno som naivny a neviem rozoznat, kto sa preco usmieva alebo smuti ale nemyslim si ani ze je to mojou ulohou. Ja sa tesim z noveho zdruzenia a prajem im pozehnanie pri praci.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných